De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Mediaan

Beste,
Ik heb een vraag over het berekenen van de mediaan van een pdf. De vraag is:
f(x)=x2 if 0$<$x≤1
2/3 if 1$<$x≤2
0 otherwise
Find the median of X.

Ik heb als eerste van elke formule de primitieve berekend en bij deze allemaal F(m)=0.5 gebruikt maar ik kom dan op een ander antwoord dan het boek aangeeft. Kan iemand zijn uitwerking sturen inc. hoe van pdf naar cdf te gaan met de mediaan? Hartelijk dank.

Walter
Student universiteit - donderdag 23 november 2017

Antwoord

Ik neem aan dat je $F(x)=\frac13x^3$ hebt op het interval $[0,1]$; op het interval $[1,2]$ moet dat continu aansluiten en moet $F$ de constante $\frac23$ als afgeleide hebben, dus $F(x)=\frac23x+b$ waarbij je $b$ zo moet kiezen dat $F$ in $1$ continu aansluit.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 november 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3