Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Numerieke wiskunde

Wat is numerieke wiskunde en waarom is numerieke integratie daar een onderdeel van? Waarom is numerieke integreren zo belangrijk, soms zelfs noodzakelijk? Bestaat er ook zoiets als numeriek afleiden?

anonie
3de graad ASO - dinsdag 14 november 2017

Antwoord

Deze vraag is te veelomvattend (zie de spelregels). Begin maar eens met de wikipediapagina hieronder te lezen.
Waarom je numeriek zou integreren? Een heleboel integralen, zoals
\int_0^{\frac\pi2}\frac{\sin x}{x}\,\mathrm{d}x
bijvoorbeeld kunnen niet `in formulevorm'; dan is een numerieke benadering het beste dat je kunt doen.
En ja: numeriek differentiëren bestaat ook.

Zie Wikipedia: Numerieke Wiskunde

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 november 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics