De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vinden van functievoorschrift

Hallo,

Ik kreeg dit voorschrift uit een vraagstuk, maar ik weet niet hoe ik de onbekenden moet vinden.
6=x(r+s)+(r-s) met x$>$1
Hieruit haalde ik 3r=x, maar ik zie niet hoe dit mij helpt.

Met vriendelijke groet

Anna
2de graad ASO - zondag 12 november 2017

Antwoord

Lees je vorige vraag en het antwoord nog eens goed: de hint was de constanten $r$ en $s$ zo bepalen dat
$$
x(r+s)+(r-s)=6
$$
geldt voor alle $x$. Dan is $3r=x$ geen goede stap want $r$ is constant en $x$ is variabel.
De eis dat $x(r+s)+(r-s)=6$ onafhankelijk van $x$ impliceert dat $r+s=0$ en $r-s=6$ (denk daar goed over na); uit die twee vergelijkingen kun je $r$ en $s$ snel bepalen.

Zie Vergelijking met absolute waarde

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 12 november 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3