De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Opstellen van formules

Gegeven is de functie f(x) = (x2 - 16)(x2+10)

De lijnen k en m hebben richtingscoëfficiënt -8 en raken de grafiek van f. Stel een formule op van k en van m.

Volgens uitwerkingen zou het antwoord dit moeten zijn:
invoeren van y1 = 4x3 - 12x en y2 = -8
intersect geeft x = -2 en x= 1
raakpunten (-2,-168) en (1,-165)
k: y= -8x - 184
m: y= -8x - 157

Mark
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 juni 2017

Antwoord

Hallo Mark,

Ik denk dat jouw antwoordenboekje correct is !

Maar wat is nu jouw vraag? Wanneer je aangeeft tot hoe ver je komt en waar jouw probleem zit, dan kunnen we je wellicht helpen. Zie ook de spelregels.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 17 juni 2017
 Re: Opstellen van formules 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3