De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Polynoom in standaard vorm zetten

 Dit is een reactie op vraag 84400 
Oh oke, maar ik snap dan niet waarom je dan op a kan komen? Gewoon a (nu 0) maar rechts en verder alles links houden en oplossen? Maar dan krijg je toch ....=0 en niet a. Of vervang je 0 dan weer voor a? Ik dacht dat je ook alles in moest vullen zoals de gevraagde vorm maar dan a als a houden en naar rechts brengen.

Anouk
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 mei 2017

Antwoord

Er hoeft niets opgelost te worden; de vraag was: bepaal vier getallen $a$, $b$, $c$ en $d$ zodanig dat je $-3x^2+22$ (dit kreeg je als je de oorspronkelijke uitdrukking uitwerkte) kun schrijven als $a\cdot x^3+b\cdot x^2+c\cdot x+d$. De enige manier waarop dat lukt is met $a=0$, $b=-3$, $c=0$ en $d=22$; die waarden kun je zo aflezen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 mei 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3