Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoogte van een piramide berekenen

Ik moet de hoogte van een piramide berekenen. De gegevens die ik heb zijn: Breedte grondvlak 230.4 M en Inhoud piramide 2594046 M3. Nu is de berekening om de inhoud te berekenen 1/3 x opervlakte grondvlak x hoogte. Hoe moet je dat dan omdraaien om de hoogte te kunnen berekenen?

Marit
Leerling bovenbouw vmbo - zaterdag 29 april 2017

Antwoord

Je hebt V=2594046\,\mathrm{m}^3 en O=230.4\,\mathrm{m}^2 (ik neem aan dat het grondvlak vierkants is).

Stop deze gegevens in de formule die je noemt
V=\frac13Oh
dan zie je vrij snel wat je moet doen, denk ik.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 29 april 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics