De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Een assenstelsel

 Dit is een reactie op vraag 62538 
Ik snap het antwoord van de tweede vraag niet. De vergelijking van de raaklijn in B y=(144/x)-(72/x2)x is toch eigenlijk dezelfde formule als die van de kromme y=72/x ? En ik snap ook niet hoe je de coördinaten van D en E krijgt. Zou je de tussenstappen kunnen geven?
Alvast bedankt

A.
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 april 2017

Antwoord

Er staat niet $\eqalign{y=\frac{144}{x}-\frac{72}{x^2}x}$
maar $\eqalign{y=\frac{144}{x_O}-\frac{72}{x_O^2}x}$

Feitelijk staat hier bij een gegeven waarde van $x_O$ (de x-coördinaat van het punt B) de vergelijking van de raaklijn in B aan de kromme.

Wordt het dan al wat duidelijker?

TIP: maar een tekening! Zie ook Re: Re: Een assenstelsel

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 april 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3