De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formules voor cirkel, bol, cilinder en nog wat...

Wat is de formule van een halve cirkel in een grafiek?

Ik wilde graag de inhoud zelf willen berekenen van een bol. Hiervoor wilde ik graag een cirkel met straal 1 gebruiken. Het eerst wat in me op kwam was x2+1 maar deze heeft niet exact de inhoud van een bol wat 4/3$\pi$ is. Deze lag lager:16/15$\pi$. Mijn vraag was welke formule moet ik hebben om de oppervlakte van een bol te berekenen.
mvg,
danielle

daniel
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 maart 2017

Antwoord

't Is wel een beetje verwarrend, maar de oppervlakte van een bol bereken je met de volgende formule:

$O_{bol}=4\pi r^2$. Hier bij is $r$ de straal.

Bedoel je dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 maart 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3