Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vierkantsvergelijkingen

x2·sin2a-2(1-cosa cosb)x+sin2b

met de discriminant: D = (2cosa-2cosb)2

Hoe bereken ik x?

anonie
3de graad ASO - zondag 5 maart 2017

Antwoord

Hallo

De discriminant is alleszins juist. Ik veronderstel dat hier geen probleem zit.

Gebruik nu de formule voor de wortels van een tweedegraadsvergelijking en je bekomt 2 oplossingen.

In de ene kun je in de teller (1 - cosa) afzonderen, in de andere (1 + cosa)

Vermenigvuldig teller en noemer van de ene met (1 + cosa) en de andere met (1 - cosa), zodat je in teller en noemer sin2a kunt wegdelen.

Je bekomt dan x = (1 + cosb)/(1 + cosa)

en x = (1 - cosb)/(1 - cosa)

Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 maart 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics