De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenen met wortels

Kunt u op deze pagina's de wortels neerzetten die je uit je hoofd moet kennen? Dat zou ik erg fijn vinden.

Felici
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 januari 2017

Antwoord

Het is handig om de kwadraten van 1 t/m 20 uit je hoofd te kennen. Je kunt dan van die getallen alvast heel makkelijk de wortel trekken.

$1$, $4$, $9$, $16$, $25$, $36$, $49$, $64$, $81$, $100$, $121$, $144$, $169$, $196$, $225$, $256$, $289$, $324$, $361$ en $400$.

Wat is $\sqrt{289}$?
$\sqrt{289}=17$.

Je gebruikt dat ook om wortels te herleiden. Wat zou bijvoorbeeld $\sqrt{288}$ zijn?

$\sqrt{288}=\sqrt{144·2}=12\sqrt{2}$.

Snap je? Ook handig.

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 januari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3