De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kettinglijn

Kabel tussen 2 pylonen die 100m van elkaar staan. Het laagste punt van de kabel bevindt zich 20 boven de grond.

Gevraagd: hoogte van de pylonen.

Nog gegeven de parametrische vergelijken van de kettinglijn
y(x) = a/2 · (e^(x/a) + e^(-x/a))

Vande
Student Hoger Onderwijs België - maandag 9 januari 2017

Antwoord

Het laagste punt is bij $x=0$ (en de pylonen staan kennelijk bij $x=-50$ en $x=50$).
Nu kun je via $y(0)$ bepalen wat $a$ is en vervolgens de hoogte van de pylonen uitrekenen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 januari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3