De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Afgeleiden en optimalisatie functie 1 veranderlijke

 Dit is een reactie op vraag 83526 
Ik had het moeilijker ingeschat

dus ik bekom
9+1458u+59049u2=8100u
59049u2-6642u+9=0

nulpunten zoeken adhv discriminant
0,1111 en 0,0014

Welke conclusie kan ik nu hieruit trekken of moet ik de nulpunten nog ergens invullen ?

glenn
Student universiteit België - dinsdag 20 december 2016

Antwoord

Dat lijkt me wel: het ging uiteindelijk om waarden voor $p$.
Dus bij beide waarden van $u$ de $p$ vinden met $3^{-\frac p{10}}=u$.
Overigens: de exacte oplossingen zijn $u_1=\frac19$ en $u_2=\frac1{729}$; dat zijn machten van $\frac13$ en geven mooie ronde waarden voor $p$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 20 december 2016
 Re: Re: Re: Afgeleiden en optimalisatie functie 1 veranderlijke 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3