De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Windows

Hoe weet ik welke windows ik moet gebruiken bij lineaire en exponentiële formules?
Voorbeeld:
y1= 200·0.85x
y2= 150-10x

Daniel
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 november 2016

Antwoord

Dat weet je niet. Meestal kan je het domein van $x$ uit de vraag halen. Daarna kan je met ZOOM|AUTO het bereik bepalen.

In dit geval is er weinig zinnigs over te zeggen. Behalve dan misschien dat je y in ieder geval van 0 tot 250 kunt nemen. Voor x=15 is Y2 nul, dus ik zou [0,20]x[0,250] proberen...

q83234img1.gif

Volgens mij heb je de grafieken dan goed in beeld en kan je verder met de opgave...

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 november 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3