De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wiskunde en economie

Ik moet aan de hand van de onderstaande gegevens de looptijd bepalen.
Beginkapitaal 400.000,-
Eindwaarde 3.044.902,-
Interestpercentage 7% per jaar.

In de uitwerking staat dat:
3.044.902 = 400.000 ×(1,07)n

(1,07)n= 7,612255 $<$----- Ik snap alleen niet hoe ze hier bij komen.

n =log7,612255/log1,07= 30

Moniek
Student hbo - maandag 24 oktober 2016

Antwoord

Je zult de vergelijking 400000 x 1,07n = 3044902 oplossen en de eerste stap is dan toch links en rechts delen door 400000.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 oktober 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3