De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kloppend maken

 Dit is een reactie op vraag 83097 
Die N moet trouwens N2 zijn rechts

Maar ik kom er nog steeds niet uit waar moet ik mee beginnen met dit?:
A(C3H5N3O9)=B(CO2)+C(H2O)+D(N2)+E(O2)

nu krijg ik een rare vergelijking

kino
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 oktober 2016

Antwoord

Nu de moleculen in atomen uiteen laten vallen:
$$
3A\cdot\mathrm{C}+5A\cdot\mathrm{H}+3A\cdot\mathrm{N}+9A\cdot\mathrm{O} = B\cdot\mathrm{C} +(2B+C+2E)\mathrm{O} +2C\cdot\mathrm{H}+2D\cdot\mathrm{N}
$$
Nu kun je weer proberen $B$, $C$, $D$ en $E$ in $A$ uit te drukken.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 23 oktober 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3