|
|
\require{AMSmath}
Technieken oplossen limieten
Beste,
Ik heb bij het samenvatten van mijn les over het oplossen van limieten even een vraag over de verschillende oplossingsmethodes. Kloppen de onderstaande technieken voor het oplossen van limieten?
Limieten van de vorm x$\to$a 1) a invullen 2) vermenigvuldigen met het geconjugeerde (= worteltruck) 3) merkwaardig product toepassen Indien dit niet lukt: l'hopital bij 0/0 of oneindig/oneindig
Limieten van de vorm x$\to$oneindig 1) vermenigvuldigen met het geconjugeerde (= worteltruck) 2) merkwaardig product toepassen 3) Teller en Noemer vermenigvuldigen met hoogste graad noemer $\to$ vervolgens stelling van limieten in oneindig toepassen (betekenis: 1/groot = 0)
Zijn er nog een aantal veel voorkomende technieken die ik over het hoofd zie? Klopt het dat vermenigvuldigen met het geconjugeerde en het maken van een merkwaardig product ook toepasbaar zijn bij limieten naar oneindig?
Groetjes
Lene
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 oktober 2016
Antwoord
Als je maar blijft nadenken! Misschien heb je hier nog iets aan:Er staan ook nog oefeningen met uitwerkingen. Dat is waarschijnlijk het beste dat je kan doen: oefenen...:-)
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 15 oktober 2016
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|