De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wortels herleiden

Beste meneer/mevrouw,

Kunt u helpen met deze som:
(√6-√5)2
als antwoord heb ik het volgende maar dat schijnt fout te zijn en ik weet niet waar de fout zit:
√36-√30-√30+√25 =
11-2√15
want √36 = 6 en √25 = 5
√60 = √3 x √4 x √5 = 2√15

mvg,
Max

Max
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 12 september 2016

Antwoord

Je maakt van $2\sqrt{30}$ weliswaar $2\sqrt{15}$ maar dat klopt helemaal niet.

Je doet net alsof $\sqrt{30}+\sqrt{30}$ gelijk is aan $\sqrt{60}$ maar dat is NIET zo. Welke rekenregel heb je daarvoor gebruikt? Niet doen dus...

$2\sqrt{30}$ laat zich niet herleiden. Het antwoord is $11-2\sqrt{30}$.

PS
De rest gaan aardig goed...:-)

Zie Kan je wortels optellen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 12 september 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3