De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmen

Beste
Hoe bereken ik $a$ en $b$ als ik het volgende gegeven heb
Koppels $(0,10)$ en $(5,3)$ liggen op de kromme

$y=ae^{bx}+2$

Dank u bij voorbaat
David

David
Student Hoger Onderwijs België - zondag 17 juli 2016

Antwoord

Invullen van $x = 0$ geeft $10 = a + 2$ zodat $a$ bekend is.
Vul daarna $x = 5$ in en laat er $3$ uitkomen.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 juli 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3