De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cos en sin differentiëren en primitiveren

f(x) = 3sin(x+1/3p)
f'(x) = 3cos(x+1/3p)
F (x) = 1,5cos((6/5p)-2x)

g(x) = 3cos(2x-1/3p)
g'(x) = -6sin(2x-1/3p)
G(x) = -3cos(x+1/3p)

Ik vroeg me af of ik bovenstaande gegeven goed heb gedifferentieerd en geïntegreerd.

Maria
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 juli 2016

Antwoord

De afgeleiden kloppen maar hoe je aan de primitieven komt, ontgaat me.
Differentieer jouw F en G maar eens. Dan krijg je toch niet je f en g terug?
Wat achter de sinus en cosinus staat, verandert sowieso niet. Zo is F(x) = -3cos(x+pi/3)
Kijk nu nog eens naar G.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 juli 2016
 Re: Cos en sin differentiëren en primitiveren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3