Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Formule voor rendement

 Dit is een reactie op vraag 82372 
Hartelijk dank, ik ben er erg mee geholpen. Rest mij nog een vraag:

Het rendement wordt dagelijks bepaald.

Als er een cashopname gedaan wordt van X bij een rendement van Y of van X iedere Y dag de betrouwbare uitkomsten krijg in de excel vorm van:

Startkapitaal 500,-
Rendement % per dag 1
Cashopname % van rendement per dag 20

Dagen Resultaat Balance Cashopname Winst
1 505,- 504,- 1,- 5
5
30
180
360

Bij meerdere dagen krijg ik dit niet voor elkaar helaas. Voor mij zit de moeilijkheid in het de cashopname

Ik ben u zeer erkentelijk als u mij kunt helpen bij de juiste resultaten te verkrijgen voor meerder dagen.

Alvast mijn dank.

Eric
Iets anders - donderdag 23 juni 2016

Antwoord

Hallo Eric,

Voor een Excel-programmaatje vul je de cellen als volgt:

A1: 1 (= dagnummer)
B1: 500 (= startkapitaal)
C1: 1 (= rendement in procent per dag)
D1: 20 (= opgenomen percentage van rendement per dag)
E1: =B1*(1+\$C\$1/100)
F1: =E1-\$D\$1/100*(E1-B1)
G1: =E1-F1
H1: =E1-B1

De betekenis van de laatste 4 cellen is:
E1: grootte van het kapitaal vóór cashopname (=505)
F1: grootte van het kapitaal na cashopname (=504)
G1: cashopname (=1)
H1: totale winst tot nu toe (toemane kapitaal + cashopname, =5)

Vervolgens vul je de cellen van de tweede rij als volgt:
A2: =A1+1
B2: =F1
E2: =B2*(1+\$C\$1/100)
F2: =E2-\$D\$1/100*(E2-B2)
G2: =E2-F2
H2: =E2-B2+H1

De betekenis is:
A2: dagnummer
B2: kapitaal aan het begin van de dag
E2: kapitaal na bijschrijven rente, vóór cashopname
F2: kapitaal na cashopname
G2: cashopname
H2: totale winst tot nu toe (toename kapitaal + totale cashopname tot nu toe)

Kopieer rij 2 naar onderliggende rijen om de ontwikkeling van bedragen te berekenen. De waarden in de cellen B1, C1 en D1 kan je wijzigen, de berekeningen passen zich dan aan.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 juni 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics