De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiële vergelijking

Ja, ik was mijn cursus aan het blokken en ik kwam er nog twee tegen waar ik geen antwoord op wist!! Ik hoop dat jullie me nog eens willen helpen! Mercie!!!

1) 2x-3 · 5x+1 = 62.5
2) 4x + 42x = 17

danku danku danku!!!!!

mouchk
Student Hoger Onderwijs België - maandag 3 maart 2003

Antwoord

2x-3·5x+1 = 2x-3·54·5x-3 = 625·10x-3
Brengt je dit niet een heel stuk verder ?

4x+42x = 4x+4x·4x (noem nu 4x = y) = y+y2
Dat moet verder toch lukken.

Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 3 maart 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3