De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Positieve gehele exponenten

Nu ben ik bij het hoofdstuk dat over dit onderwerp gaat.

De vraag is: Herleid de formule zodanig dat r uitgedrukt wordt in V, dus r=...
(Ik heb bij de uitwerking gekeken)

Nu zit ik vast bij de berekening
V=4/3$\pi$r3

de stap van:

4/3$\pi$r3=V

Maar daarna is de volgende stap

r3=3v/4$\pi$

Ik snap niet hoe zij bij dat resultaat komen.
Als ik het deel of keer doe kom ik nog steeds niet op dat antwoord.

Alvast bedankt voor de reactie

salman
Leerling mbo - maandag 25 april 2016

Antwoord

Het lukt vast wel als je het in twee stappen doet.
Omdat er rechts de breuk 4/3 staat, is het handig om eerst te vermenigvuldigen met 3.
Het resultaat is: 4$\pi$r3 = 3V.
Nu deel je aan beide kanten door 4$\pi$ en dat geeft r3 = 3V/4$\pi$

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 25 april 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3