Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Complexe vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 78148 
Dag Floor,
Dat had ik ook al eens op papier staan. Maar wist niet goed hoe verder te doen...
Kan je nog wat vereer gaan...
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 11 april 2016

Antwoord

Dus we hebben \cos(6a)+i\sin(6a)=-1.

Dan moet dus \cos(6a)=-1 en \sin(6a)=0, gewone goniometrische vergelijkingen. Los \cos(6a)=-1 op. Tegelijkertijd moet ook \sin(6a)=0 maar dat komt goed - controleer maar.

Met vriendelijke groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 12 april 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics