|
|
\require{AMSmath}
Re: Re: Inhoud van de piramide
Ik heb ook een probleem met deze vraag en krijg over 2 dagen een toets hierover. Sorry maar ik snap het nog steeds niet. Is het mogelijk makkelijker uit te leggen voor 2 havo?
Alvast bedankt.
Grt, Jerry
jerry
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 10 april 2016
Antwoord
Je tekent eerst eens een gelijkbenige driehoek ABC waarbij AB = 8 en AC = 10 en BC = 10. Deze driehoek is het grondvlak van je piramide en daarom is het nodig dat je de oppervlakte van deze driehoek vindt. Teken daarom ook het lijnstuk CD dat vanuit C loodrecht op AB staat. Punt D is dankzij de gelijkbenigheid het midden van AB. Met Pythagoras kun je nu CD berekenen want uit 102 = 42 + CD2 volgt CD2 = 84 en dus CD = √(84) De oppervlakte van de driehoek is 1/2xABxCD = 1/2x8x√(84) = 4√(84). De inhoud van de piramide vind je dan met de formule 1/3 x Grondvlak x hoogte en dat wordt in dit geval dus 1/3 x 4√(84) x 15 = 20√(84) waarna je misschien √(84) mag afronden met de rekenmachine.
Als ik goed geteld heb, dan heb je tot nu toe 12 verschillende namen gebruikt om ons een vraag te stellen! Tja, we houden echt alles bij!
MBL
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 april 2016
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|