De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe teken ik een vlieger als volgt?

'Van de vlieger ABCD is BD de symmetrieas. Verder is hoek B 50 graden en AB = CB = 5 cm en AD = CD = 3 cm. Teken vlieger ABCD.'

Ik heb meerdere dingen geprobeerd maar kom er echt niet uit hoe ik dit moet tekenen. Kan iemand mij dit uitleggen?
Dankjewel!

Sahar
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 24 maart 2016

Antwoord


Teken een lijn.
Kies 'ergens' een punt B.
Teken een lijnstuk AB van 5 cm zodat je een hoek van 25° bij B krijgt. Je hebt nu A.
Teken een cirkel met middelpunt A en een straal van 3.
Het snijpunt van deze cirkel met de lijn is het punt D.
Spiegel het punt A in de lijn om C te vinden.

Lukt dat zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 24 maart 2016
 Re: Hoe teken ik een vlieger als volgt? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3