De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Hoe bereken je de gemiddelde winst?

 Dit is een reactie op vraag 77834 
Als ik het toepas op de formule 3q+5+50/q, kan ik het volgende verklaren:

50 is dan de winst, q het aantal artikelen, 3q + 5 kan ik niet helemaal verklaren.

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 maart 2016

Antwoord

Om $G$ te vinden moest je de winst $W$ delen door het aantal $q$, dus:

$
\eqalign{
& W = 3q^2 + 5q + 50 \cr
& G = \frac{W}
{q} = \frac{{3q^2 + 5q + 50}}
{q} \cr
& G = \frac{{3q^2 }}
{q} + \frac{{5q}}
{q} + \frac{{50}}
{q} \cr
& G = 3q + 5 + \frac{{50}}
{q} \cr}
$

Meer moet het niet zijn!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 10 maart 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3