De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Helling

A.
Op de grafiek van y=4x2 ligt het punt A(3,36). Bereken de helling in dat punt.
Mijn antwoord: 4·32 = 36

B.
Met welke snelheid neemt y = 4x2 toe voor x = 1?
Antwoord: y' = 8x = 8

C.
Bepaal de vergelijking van de raaklijn aan y=4x2 in het punt met x = 1.
Antwoord: 4 = 8·1+b
4 = 8+b
4-8=b
-4=b
y=8x-4

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 maart 2016

Antwoord

Bij A. moet je de afgeleide gebruiken. De rest lijkt me in orde.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 maart 2016
 Re: Helling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3