Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Formule herleiden

 Dit is een reactie op vraag 77770 
Ik zou een fotootje kunnen maken van de betreffende pagina in het boek en dat daarmee wat helderheid ka worden verschaft maar ik weet niet hoe ik hier een foto moet posten.

Gerrit
Iets anders - zaterdag 5 maart 2016

Antwoord

In de formule zoals je hem eerst instuurde, staat een haakje verkeerd en dat heeft 'fatale' gevolgen. Goed kijken dus in het vervolg!

Vermenigvuldig eerst beide zijden maar met 12. Je krijgt:
t* . Kk = 12Kl - (12 - t*).Rc = 12Kl - 12Rc + t*.Rc.

Breng de twee termen waar t* in voorkomt beide naar links. Je krijgt:
t*(Kk - Rc) = 12(Kl - Rc) en na deling door Kk - Rc ben je er.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 maart 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics