De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inwoners

In een dorp daalt het aantal bewoners exponentieel met jaarlijks 12 procent. Op 1 januari 2003 telde men 4792 inwoners. In welke maand van welk jaar zal het aantal inwoners een kwart bedragen?

Ik kom in mijn uitwerking zo ver:
4792 x 0,12t = 1198 (t = aantal jaren, maanden).
1198 / 4792 = 0,25
Log0,25 / log0,12

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 maart 2016

Antwoord

De groeifactor is 0,88. De vraag is nu wanneer is 0,88n=0,25. Dus dan krijgt je iets anders dan je bedacht had...

Wat is n?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 3 maart 2016
 Re: Inwoners 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3