|
|
\require{AMSmath}
Ontbrekende grenslijn tekenen
Hoi! Ik heb een vraagje over een opgave die ik moet maken:
Opgave: De drankenfabrikant stelt enkele voorwaarden aan die cocktail die hij wil maken:- de cocktail moet voor minstens 16% uit pisang ambon bestaan.
- Het percentage amaretto moet minstens even groot zijn als het percentage pisang ambon (dus minstens 16)
- het percentage appelsap mag hoogstens driemaal zo groot zijn als het percentage amaretto.
Ik heb dus vervolgens deze voorwaarden vertaald in:
z $\ge$16 y $\ge$z y = x/3
Ik moet vervolgens in een drie-componenten diagram een ontbrekende grenslijn tekenen. De enige lijn die ik nog moet tekenen is y$\ge$z, de rest is al in de figuur getekend. Na die ontbrekende grenslijn moet ik nog het toegestane gebied aangeven. Dan moet ik eerst de grenslijn aangeven, maar ik weet niet zo goed hoe ik dit moet aanpakken... kunnen jullie mij op weg helpen? Alvast bedankt!!
Eline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 februari 2016
Antwoord
Zoeken op Internet kan al enorm helpen:havovwo.nl
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 februari 2016
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|