De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Wet van Zipf

 Dit is een reactie op vraag 77642 
Dank u voor uw reactie, er bestaat dus wel een mogelijkheid om het exact op te lossen zoals u stelt,

Je moet aangeven dat je de vergelijking
2.3 · C · logC = 495378 moet oplossen.

Iets in de richting van: los exact op.....

Behoor ik dan ergens de wortel te trekken?
Zoals alog b = c, dan: a = c√(b)
Maar ook dat gaat niet op.
kunt u mij helpen bij de exacte manier?

Bij voorbaat mijn dank,
Groet Kees

Kees
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 15 februari 2016

Antwoord

Met mijn zin 'dit gaat echt niet zonder rekenmachine' bedoelde ik dat je deze vergelijking niet zonder apparatuur kunt oplossen. Het feit dat C zowel 'los' als achter een logaritme voorkomt, laat een handmatige oplossing niet toe. Helaas!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 februari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3