De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Domein, Bereik, asymptoten, nulpunt

 Dit is een reactie op vraag 77590 
ik bedoelde eigenlijk tot de macht 3log(8-2x) dus dat de drie in het klein hoog staat en niet 3 x log .. beteken. Verandert dit nog iets aan de uitkomst?
ik zou denken dat het nulpunt dan
3log(8-2x)= 0
8-2x=30
8-2x=1
-2x=-7
x=3,5
zou moeten zijn

jaap
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 7 februari 2016

Antwoord

Tot de macht 3??? Wellicht bedoel je dat 3 het grondtal is van de logaritme:

f(x)=3+3log(8-2x)

Dan vind je het nulpunt als volgt:

3log(8-2x)=-3
8-2x = 3-3 = 1/27
2x = 8-1/27 = 215/27
x = 215/54

Of bedoel je wat anders?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 februari 2016
 Re: Re: Domein, Bereik, asymptoten, nulpunt 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3