De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Charteren van vliegtuig

Goede dag,

Een chartervliegtuig heeft plaatsen Bij vertrek mankeren er 25 man Wetend dat het reisagentschap 1250 € per persoon meer zou moeten aanrekenen aan de aanwezige reizigers om geen verlies te lijden, wat was dan de originele voorziene prijs per persoon?
Ik dacht aan
200/x=175/(x+1250)
Maar dat heeft geen positieve oplossing...
Graag wat hulp bij dit ogenschijnlijk toch niet zo moeilijk probleem....
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 4 februari 2016

Antwoord

Dag,

Volgens mij ontbreekt er een gegeven. Uit je uitwerking vermoed ik dat het vliegtuig 200 plaatsen heeft.
Stel p = de voorziene prijs per persoon bij een vol vliegtuig.
De inkomsten zouden dan gelijk zijn aan : 200.p
De inkomsten voor 175 personen zijn gelijk aan 175.(p+1250)
Dus : 200.p = 175.(p+1250)
Waaruit : p = 8750
(Wel een duur reisje, vind ik!)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 4 februari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3