De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Schema

 Dit is een reactie op vraag 77571 

Amber
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 3 februari 2016

Antwoord

O ja.. op zo'n fiets...

q77572img1.gif

De moeilijkheid zit in het vakje waar de A bij staat. Waarom is dat nu 12? Thomas krijgt $\frac{3}{4}$ van het deel dat Wammes krijgt. Samen krijgen ze dan 7 delen waarvan Wammes er 4 krijgt en Thomas 3. Dan heeft Wammer $\frac{1}{7}$-deel meer en $\frac{1}{7}$-deel van 84 is 12. Dus in het vakje 'Hoeveelheid meer dan de andere' moet 12 staan.

Dan ben je er wel uit...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 februari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3