De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

4 vergelijkingen met 4 onbekenden

Beste,

Dit stelsel moet opgelost worden mbv matrices, ik heb het een aantal keer geprobeerd, maar kom er niet uit..

Het stelsel:
x+y+z=6
2x-2y-5z=-13
3x+z+t=13
4x-2y-3z+t=1

Zou u mij op weg kunnen helpen?
Alvast bedankt!

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 januari 2016

Antwoord

Begin met:

$
\begin{array}{l}
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{\left. {\begin{array}{*{20}c}
1 & 1 & 1 & 0 \\
2 & { - 2} & { - 5} & 0 \\
3 & 0 & 1 & 1 \\
4 & { - 2} & { - 3} & 1 \\
\end{array}} \right|} & {\begin{array}{*{20}c}
6 \\
{ - 13} \\
{13} \\
1 \\
\end{array}} \\
\end{array}} \right) \\
R2 - 2R1 \to R2 \\
R3 - 3R1 \to R3 \\
R4 - 4R1 \to R4 \\
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{\left. {\begin{array}{*{20}c}
1 & 1 & 1 & 0 \\
0 & { - 4} & { - 7} & 0 \\
0 & { - 3} & { - 2} & 1 \\
0 & { - 6} & { - 7} & 1 \\
\end{array}} \right|} & {\begin{array}{*{20}c}
6 \\
{ - 25} \\
{ - 5} \\
{ - 23} \\
\end{array}} \\
\end{array}} \right) \\
4R3 - 3R2 \to R3 \\
2R4 - 3R2 \to R4 \\
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{\left. {\begin{array}{*{20}c}
1 & 1 & 1 & 0 \\
0 & { - 4} & { - 7} & 0 \\
0 & 0 & {13} & 4 \\
0 & 0 & 7 & 2 \\
\end{array}} \right|} & {\begin{array}{*{20}c}
6 \\
{ - 25} \\
{55} \\
{29} \\
\end{array}} \\
\end{array}} \right) \\
\end{array}
$

...en dan verder prutsen...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 31 januari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics