Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een stelsel van vergelijkingen oplossen met matrices

Beste,

Bij de volgende vergelijkingen moet er een matrix uitkomen van
(100
010
001)

De vergelijkingen zijn de volgende:
2x+8y+3z=2
x+3y+2z=5
2x+7y+4z=8

Wanneer ik het zelf oploste kwam ik uit op x=3 y=-2 en z=4, echter moeten de antwoorden zijn: x=1 y=3 en z=-4

Kunt u mij laten zien hoe het wel moet?
Alvast bedankt!

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 januari 2016

Antwoord

Nee... ik kom ook uit op:

x = 3
y = -2
z = 4

...dus foutje in het antwoordmodel?

PS
Je kunt elke oplossing gemakkelijk zelf controleren door je oplossing in te vullen in het gegeven stelsel.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 31 januari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics