De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verdubbeling van het bedrag in 6 jaar

Wim belegt 40.000 euro en hoopt op een verdubbeling van het bedrag in 6 jaar. Hoe groot moet het procentuele rendement zijn in 1 jaar opdat in 6 jaar het inlegbedrag verdubbeld is?

a.10,62%
b 12,25%
c.16,67%

Ik snap hoe je het moet berekenen op de langzame manier. Dan zou je per jaar, per antwoord moeten rekenen.

Is er ook een snellere manier bijvoorbeeld met de GR?
(antwoord B is het)

Jetze
Student hbo - zaterdag 23 januari 2016

Antwoord

Stel een formule op:

$
\eqalign{
& 40.000 \times g^6 = 80.000 \cr
& g^6 = 2 \cr
& g = 2^{\frac{1}
{6}} \approx {\text{1}}{\text{,122462048}} \cr
& {\text{12}}{\text{,25% }} \cr}
$

...en opgelost...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 23 januari 2016
 Re: Verdubbeling van het bedrag in 6 jaar 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3