De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee onbekende factoren met een bekend verschil

Hoe los ik op: de som van twee producten is 5148, het verschil tussen de twee producten is 12. Wat zijn de twee producten? Ik mag geen rekenmachine hierbij gebruiken.

Marije
Student hbo - donderdag 21 januari 2016

Antwoord

Hallo Marije,

Als ik het goed begrijp heb je:

a + b = 5148
a - b = 12

Tel die op:

2a = 5160

Uit je hoofd delen door 2 (5000:2 = 2500 en 160:2 = 80):

a = 2580

We hadden a-b=12, dus b is 12 kleiner: b = 2568.

Ziets?

Groeten,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 21 januari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3