De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snelheidscontroles

Op een weg met een maximumsnelheid van 80 km per uur zijn de snelheden ook normaal verdeeld met een standaardafwijking van 12 km per uur. Bij een snelheidscontrole blijkt 1,5% van de automobilisten harder te rijden dan 100 km per uur.
  • Wat is de gemiddelde snelheid op deze weg?

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 januari 2016

Antwoord

Maak een tekening:

q77302img1.gif

Ze kunt dan als volgt te werk gaan:

$
\eqalign{
& \phi (z) = 0,985 \Rightarrow z \approx 2,17 \cr
& z = \frac{{100 - m}}
{{12}} = 2,17 \Rightarrow m \approx 74 \cr}
$

Of gebruik de grafische rekenmachine! Zie uitwerkingen voor een voorbeeld!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 januari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3