De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrie

Hoe bereken je de cosinus van 11/3$\pi$ op de eenheidscirkel?

Ali
Leerling mbo - zondag 3 januari 2016

Antwoord

Hallo Ali,

Je mag altijd een geheel aantal keer 2$\pi$ bij de gegeven hoek optellen of ervan aftrekken. begin dus met 4$\pi$(=12/3$\pi$) van deze hoek aftrekken:

cos(11/3$\pi$) = cos(11/3$\pi$-12/3$\pi$) = cos(-1/3$\pi$)

In de eenheidscirkel zie je dat:

cos(-1/3$\pi$) = cos(1/3$\pi$)

De waarde van deze cosinus ken je als het goed is uit het hoofd.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 januari 2016
 Re: Goniometrie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3