De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Wat is de afstand van twee bollen?

 Dit is een reactie op vraag 77184 
Jazeker!

0,26 = 1 - 0,74.
In geval van porositeit is het of de volume fractie lege ruimte of de volume fractie vaste ruimte.
groetjes, fijne dagen en super bedankt.

Rob &
Student hbo - maandag 21 december 2015

Antwoord

Hallo Rob en Onno,

Pas op met je conclusie dat jullie berekening correct is! Volgens mij zijn jullie door puur toeval op ongeveer de juiste porositeit uitgekomen. Immers, met jullie berekening Vbollen/Veenheidscel bereken je niet de porositeit maar wel de vullingsgraad. Jullie vinden als vullingsgraad $\pi$/120,26, dat komt overeen met een porositeit van 1-0,26=0,74. De ene fout heft de andere toevallig ongeveer op.

Je kunt dit ook zien aan het feit dat vullingsgraad en porositeit opgeteld 1 moet zijn. En $\pi$/(3√2)+$\pi$/12 is beslist niet 1! Kortom, denk niet dat je op de een of andere manier toch wel goed zat ...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 21 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics