De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Logaritmische vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 77098 
Ik heb als eindantwoord x=0,0315

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 december 2015

Antwoord

Als het gaat om de `gewone' logaritme, met basis $10$, hebben we $x=-1+){,}01=-0{,}99$.
Bij de natuurlijke logaritme vinden we $x=-1+e^{-2}\approx-0{,}8646647168$.
Die $0{,}0315$ lijkt me niet te kloppen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 11 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3