Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ontbinden in factoren

Beste meneer/mevrouw,

Kunt u uitleggen hoe ik deze som moet uitrekenen?
p(p-4) - (p-4)?
Moet ik eerst p(p+4) en dan pas -(p-4) uitrekenen? dus p2 + 4p - p +4?
antw: p2+3p+4?

mvg,
Marijke

marijk
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 6 december 2015

Antwoord

Je moet eerst de haakjes wegwerken:

p(p-4)-(p-4)=
p2-4p-p+4

Dan neem je de gelijksoortige termen samen:

p2-4p-p+4=
p2-5p+4

...en dat is dan het antwoord en niet p2+3p+4.

PS
Je kunt nog wel leuk ontbinden in factoren:-)

p(p-4)-(p-4)=
(p-1)(p-4)=
p²-5x+4

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics