De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verschil-operator

Beste,

Volgende eigenschap moet ik bewijzen:
Ik kan het symbool van verschil-operator niet invoeren daarom gebruik ik @

@(Xn · Yn) = @Xn · Yn + X(n+1) · Yn

Ik weet niet hoe ik het product van een @ moet uitwerken.
Alvast bedankt.

Groeten
Elke

Elke
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 24 november 2015

Antwoord

Klopt de opgave wel? Eigenlijk verwacht je een gelijkaardige rekenregel te bekomen als die voor de afgeleide van een produkt van functies en dus zou er zeker een @ in de tweede term moeten verschijnen.

Vertrek van de definitie van @, ik vermoed @An = A(n+1)-A(n)

Dan is

@(Xn.Yn) = X(n+1).Y(n+1) - X(n).Y(n)

Probeer dit nu om te vormen in de richting van de opgave (die je dus misschien nog eens moet verifieren). Iets bij optellen en tegelijk weer aftrekken lijkt een goed idee...

Lukt het zo? Laat maar weten!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 3 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3