|
|
\require{AMSmath}
Differentiëren
Beste wisfaq, Ik heb een opgave: f(x) =cos(abs.x). Ik kan het teken niet typen! De opdracht is: onderzoek voor welke x is de functie wel is gedefinieerd, maar niet differentieerbaar. Het antwoord in mijn boek is:voor geen enkele x differentieerbaar.
Ik heb geen idee hoe je tot deze conclusie moet komen. M.i kun een goede grafiek tekenen Svp jullie advies hoe dit algemeen in het werk gaat.
Groet Joep
Joep
Ouder - vrijdag 6 november 2015
Antwoord
Bekijk deze functie voor x$\ge$0 en daarna voor x$\le$0.
In het eerste geval gaat het dan gewoon over de standaardfunctie f(x) = cos(x), maar in het tweede geval wordt het f(x) = cos(-x).
Op grond van goniometrieformules weet je dat cos(-x) = cos(x).
Conclusie: die modulusstreepjes staan er voor spek en bonen bij! Het gaat gewoon over de standaardfunctie f(x) = cos(x) en die is overal gedefinieerd en differentieerbaar.
MBL
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 6 november 2015
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|