De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

sin(bgtang(t))

hoe vindt men de sinus van de boogtangens van t??
maw sin(bgtang(t)). Als ik deze met mijn zakrekenmachientje uittel kom ik t/t2+1 uit

Stijn
Student Hoger Onderwijs België - maandag 17 februari 2003

Antwoord

Hoi,

Als a=bgtg(t) met aÎ[-p/2,p/2], dan is t=tg(a).

We proberen ook cos(a) te schrijven in functie van t:
sin2(a)+cos2(a)=1, dus:
1+tg2(a)=1/cos2(a) en:
cos(a)=1/Ö(1+tg2(a))=1/Ö(1+t2).
Bemerk dat cos(a)0 omdat aÎ[-p/2,p/2].

We hebben dus:
sin(bgtg(t))=sin(a)=tg(a).cos(a)=t.1/Ö(1+t2)=t/Ö(1+t2)

Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 februari 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3