De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiëren

Differentieer:

ƒ (x) =(√¯x -¯1.(2x4 – 3))
16
Junt u aangeven hoe je deze functie kunt differentiëren?
De deelstreep is weggevallen, maar de gehele functie wordt gedeeld door 16...
Bij voorbaat dank
Met vriendelijke groet

M.C.Fo
Ouder - woensdag 28 oktober 2015

Antwoord

Als ik het goed lees zou het dan zoiets moeten zijn:

$
\eqalign{
& f(x) = \frac{{\sqrt x - 1 \cdot \left( {2x^4 - 3} \right)}}
{{16}} \cr
& f(x) = \frac{{\sqrt x - 2x^4 + 3}}
{{16}} \cr
& f(x) = \frac{1}
{{16}}\sqrt x - \frac{1}
{8}x^4 + \frac{3}
{{16}} \cr
& f'(x) = \frac{1}
{{16}} \cdot \frac{1}
{{2\sqrt x }} - \frac{1}
{8} \cdot 4x^3 \cr
& f'(x) = \frac{1}
{{32\sqrt x }} - \frac{1}
{2}x^3 \cr}
$

Als er stappen onduidelijk zijn dan horen we 't wel...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 oktober 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3