De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

Ik kom niet uit deze opgave:

log(x) = log50 - 4 log√5

Ik heb dit gedaan:

log(x) = log50 · log51/2·-4
log(x) = log50 · log5-2

Hoe los ik deze vergelijking op?

Stefan
Student hbo - dinsdag 27 oktober 2015

Antwoord

Hallo Stefan,

Het min-teken in de oorspronkelijke opgave is opeens een vermenigvuldigingsteken geworden!

De juist uitwerking is:

log(x) = log50 - 4log√5
log(x) = log50 + log5-2
log(x) = log50 + log1/25
log(x) = log(50·1/25)
log(x) = log2
x=2

OK zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 27 oktober 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3