De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking oplossen met negatieve exponent

Beste Wisfaq,

mijn vraag is hoe ik de volgende vergelijking oplos,

260*x^-0,4=2,50 het antwoord moet 110302 zijn, maar heb geen flauw benul hoe je tot die antwoord komt.
Hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

MVG Bart

Bart
Student hbo - woensdag 12 augustus 2015

Antwoord

260*x^-0,4=2,50
dus
x^-0,4=2,50/260
dus
x^0,4=260/2,50=104
x=104^(1/0.4)=104^(5/2)=110301,9901

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 12 augustus 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3