De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Antilogaritme

Goede dag,
Gegeven is nu dat LOG N= 2,5514
Ik redeneer als volgt en neem de notaties van de oplossing van het probleem over :
log(N)= 2+0,5514
log(N)= log102+log 3,56
log(N)=log(3,56·102)
N= 3,56·102
N= 356
Waar het mij om gaat dat , zo een getal 0,5514 gegeven is , hoe zoek ik daar de antilog 3,56 van terug? (dus log 3.56= 0,5514 maar dan in omgekeerde zin (antilog)

En hoe doe ik dat op mijn calculatortje TI40 COLLEGE II ?
Ik geraak er maar niet uit en trachtte 1/(log(0.5514))=-3.867974605 uit maar dat klopte blijkbaar niet....
Nog een fijne dag in deze smorende hitte, die voor niemand leuk is.
Groetjes
Rik

Rik Le
Ouder - zaterdag 4 juli 2015

Antwoord

Vroeger zocht men het op in een logaritmentafel en misschien heb je er nog wel ergens een liggen.
Op rekenmachines zit ergens een inverse-knop en die kan dan ook gewoon inv heten, maar wat je ook vaak ziet is dat er boven je log-knop de inverse handeling staat die je bijv. via een 2nd-knop aanstuurt. Dat zou in dit geval gewoon 10^x zijn.
Dus waarom tik je niet gewoon 10^2.5514 in ?

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 4 juli 2015
 Re: Antilogaritme 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3